Sådan tilbereder du den perfekte juleand
Ingredienser til 8 personer
2 hele ænder a´ 2800 g.
2 spsk. salt
2 tsk. sort Peber
Fyldet til ænderne
25 g smør
450 g Ingrid Marie æbler skåret i både
200 g svesker uden sten
4 stilke frisk timian
2 spsk. honning
1 spsk. æbleeddike
Salt og kværnet sort peber
Sådan tilbereder du din juleand
Forvarm ovnen til 175 grader.
Fjern indmad og dup ænderne tørre. Klip gumpen af.
Gnid ænderne grundigt med groft salt og friskkværnet peber både udvendigt og indvendigt.
Fyld ænderne med æblebåde og svesker og bind det hele sammen med stegesnor.
Læg ænderne på risten med med brystet nedad.
Placer risten midt i ovnen og stege ænderne med brystet nedad i 1,5 time.
Vend ænderne og steg videre i 1 time.
Stik en kødnål ind ved overlåret og check om kødsaften er klar.
Lad ænderne hvile i 20-30 minuntter inden udskæring.
Smelt smør på en stor pande og lad det bruse af.
Tilsæt æbler, svesker og timian og lad det stege ved jævn varme i ca. 15 min. til æblerne er møre og sveskerne saftige.
Smag eventuelt til med honning lidt æbleeddike for ekstra syrlighed samt salt og peber.
Anret ænderne
Parter ænderne i lår, overlår, vinger og bryst. Skær herefter brystet i skiver. Ved servering kommes stykkerne i et ovnfast fad. Sæt det på grill ca. 5 min. midt i ovnen for sprødt skind, men husk at hold et vågent øje med ænderne. Drys med ekstra salt lige inden servering.