Guide: Find din rigtige julekalender

Der findes en myriade af muligheder for at købe en julekalender på nettet og i butikker. Landets mest populære julekalender er den årlige U-landskalender, som ofte hænger sammen med den julekalender, der vises på DR. Blandt mange børn er det dog ikke nok at åbne en låge og se det smukke billede, der gemmer sig inde bag ved. Næ, nej, de vil have noget sødt i munden og derfor sælges der også utallige chokolade julekalendere i alle mulige størrelser og kvaliteter. Hvis søde sager ikke er noget for dig, så findes der heldigvis også sunde alternativer. I de seneste år er især en julekalender med krystaller blevet et kæmpe hit blandt børn og teenagere.

Disse krystalkalendere fås i mange forskellige kvaliteter og de billigste kommer typisk fra Kina og indeholder 24 bittesmå krystaller i begrænset kvalitet. Andre krystaljulekalendere er dyrere, men så får man også en kalender fyldt med 24 krystaller i lommestørrelse og med en lille beskrivelse af hver sten.

Et andet populært alternativ for især teenagepiger er de mange forskellige parfume julekalendere eller julekalendere fyldt med hudplejeprodukter, der fx sælges i Matas i november. De kommer i mange prisklasser, men koster sjældent under 600 kroner, med mindre du køber din kalender efter 1. december. Mange steder ryger julekalendere nemlig på tilbud så snart datoen har passeret 1. december.

Du kan også sætte pengene i en øl-julekalender. Her får du 24 forskellige øl, så du har noget godt til ganen hver dag i december. Er øl ikke stærkt nok for dig, så kan du også finde en julekalender med whisky eller gin.

Lav din egen julekalender

Der findes flere forskellige udbydere af tomme julekalendere, som du selv kan fylde med små stykker slik, sjove gaver og andet tingeltangel. De billigste køber du i supermarkederne, men vær opmærksom på, at kvaliteten ofte er meget dårlig og lågerne går op bare man kigger på dem. Uanset hvilken model du vælger, så er den hjemmelavede julekalender næsten altid et hit, og det er sådan set kun din egen fantasi og pengepung, der sætter grænse for, hvor ekstraordinær din julekalender ender med at blive.

En anden sjov idé, du kan overveje er, at købe en foto-kalender. Den kan du fx købe på nettet hos Pixum. Her uploader du 24 billeder og voila, så får du tilsendt en sød julekalender, som mange bedsteforældre vil få tårer i øjnene af at modtage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *