Ideer til julehygge

Julemåneden er en skøn tid. December er måneden, hvor vi samles med familier og venner til indendørs- og udendørshygge. Det er desværre ikke altid, vi når alt det, vi gerne vil, men med lidt is i maven – det hører den hvide hjul til – og lidt god planlægning, så skal du nok nå det hele og hygge dig gevaldigt hele vejen til målet; Den skønne juleaften!

Vi er dog ikke blinde for, at det også er en stresset tid, og det er heller ikke usædvanligt, at mange af os sidder tilbage med en følelse af, at vi ikke nåede alt det, som vi gerne ville, og det er jo synd og skam – selvom det nok ikke er til at komme udenom.

Vi har her på julognytår.dk prøvet at hjælpe dig med et par gode ideer til julehygge for store og små, så vi har samlet en liste over de mest populære ting, som du kan hygge dig sammen med din familie i løbet af julemåneden.

Søndag i adventen er altid en speciel dag.

Optakten til den store julefest. Hvorfor ikke starte dagen med Gudstjenesten i kirken. Vi skal jo ikke glemme årsagen til, at vi fejrer Julen, og så er der garanteret julestemning på denne dag, så besøg din lokale kirke og hør, hvad præsten har at fortælle på 1. søndag i Advent. Hvis du ikke er så glad for gudstjenester, så kan du også bare nøjes med at nyde den smukke julemusik inde i kirken.,

Du kan også købe noget ler, lidt gran og 4 smukke lys og lave din helt egen adventskrans. Ja, hvorfor ikke invitere vennerne eller familien med en tur i skoven og selv skaffe dit eget gran, mos, kogler og bark til juledekorationerne. Bagefter en hyggeeftermiddag med gløgg og æbleskiver, som man kan have forberedt i forvejen.

Men ingen advent uden en adventskalender, ikke sandt? Hvis du ikke orker selv at finde fire gode gaver til kalenderen, så kan du overveje at købe en fejende flot krystal adventskalender

Skriv julekort

Julekort er en skøn tradition, men kortene vi sender til familie og vender op til jul, skriver desværre ikke sig selv, så frem med papir og pen og skriv et par velvalgte juleord. Du kan selvfølgelig også bare sende en mail, men det er bare ikke det samme. Julekort lander i postkassen – ikke i indbakken!

Vi anbefaler, at du gør det til en fælles familieoplevelse. Dine børn vil elske at skrive kort, for det er jo nærmest lidt eksotisk at sende et rigtig brev eller julekort med posten, ikke sandt? Og måske du kan invitere et par bedsteforældre, der kan fortælle ungerne lidt om de gode gamle dage.

Man kan også lave julekort og brevpapir på computeren. Der findes utallige software programmer til hjælp med at fremstille fine kort.

Lav julepynt

Skal I flette jeres julehjerter sammen? Selvfølgelig skal I det. Frem med saks og glitterpapir og lav kreative julepynt, som du kan bruge i mange kommende julehøjtider. Hvad er en jul uden at klippe og klistre? Børn og voksne kan bruge timevis på denne hyggelige julesyssel. Hos boghandelen kan du købe færdige ark med hjerter, kræmmerhuse og julemotiver, som let kan trykkes ud eller klippes. Men hvis du er rutineret, så køber du bare det flotte farvede papir og går selv i gang med dine egne designs.

På nettet kan du finde mange tips og tricks til, hvordan du laver dit eget skønne julepynt.

Bag julebag

Børnene vil bare elske det. For ikke at tale om den hjemmelavede julekonfekt, klejner og pebernødder. Det er dejligt at sidde med marcipan og rulle og forme og “småsmage” . Måske du endda kan sætte lidt julemusik på i baggrunden og så er det altså svært ikke at komme i julestemning.

Lav julegaver

Kun jeres egen kreativitet sætter grænsen. Der findes masser af gode hjemmelavede julegaver, som børnene kan lave. Det er smadderhyggeligt, og vi tør godt garantere, at dine børn vil elske at producere julegaver. Og de bliver helt sikkert ekstra stolte, når du eller bedsteforældrene åbner gaven, som de selv har lavet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *